Minden gyerekben ott a lehetőség, hogy boldog, teljes életet éljen.

Varázskulcs Közösség

Miért kell a "szegény" gyerekeket táborozni vinni?

2018. május 27. - mentatea

2017_tabor_kicsi.jpgAz első tanítási napon, szeptemberben minden tanító megkérdezi a gyerekeket, hogy mi történt velük a nyári szünetben? Aztán vannak, akik nem tudnak mesélni semmit. Vagy jó esetben az iskolai, napközis táborról beszélhetnek, mert a szüleik nem engedhetik meg maguknak sem a nyári táborokat, sem a közös nyaralást. Közülük néhányat szeretnénk mi táborozni vinni. De miért is fontos nekik ez? Ezt foglaltuk össze 10 pontban.

1. Mert így nekik is van, mit mesélniük első nap az iskolában.

2. Attól, hogy hasonló élményekről számolhatnak be, mint társaik, kevésbé érzik magukat kívülállónak. Ez segít magabiztosabban elkezdeni az évet.

3. Mert egy tábor számtalan lehetőséget ad a tanulásra.

4. Tanulunk közlekedni.

5. Tanulunk viselkedni: várni, türelmesnek lenni, figyelni.

6. Tanulunk a természetről: idei táborunk tervezett programjai erre a témára fókuszálnak.

7. Ebben a négy napban felhőtlenül boldogok lehetnek.

8. A gyerekek új helyzetekbe kerülnek, így kevésbé félnek majd az ismeretlentől, magabiztosabban tudnak majd élni az új lehetőségekkel.

9. Nekünk felnőtteknek lehetőségünk van még jobban megismerni a gyerekeket, az örömeiket, problémáikat, így a továbbiakban még jobban segíthetünk nekik.

10. És végül: egy igazi vakáció nem múlhat el táborozás nélkül.

 

Ha te is szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy hátránnyal induló gyerekeknek igazi nyári tábort szervezzünk, ezen a linken néhány kattintással, és egy kis összeggel is részese lehetsz a varázslatnak:

https://adjukossze.hu/kampany/varazsolj-nekik-nyarat-1483

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr214006962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása