Minden gyerekben ott a lehetőség, hogy boldog, teljes életet éljen.

Varázskulcs Közösség

Fél évesek lettünk!

2017. március 29. - mentatea
half_birthday2.jpgMárcius 30-án éppen 6 hónapja, hogy megtartotta évnyitó foglalkozását a Varázskulcs Közösség. A terv és a csapat persze már korábban megszületett: júliusban alapítottuk a Varázskulcs Egyesületet, majd szeptember 2-án tartottuk az első önkéntes találkozót. Hivatalos születésnapunk alkalmából most összefoglaltuk eddigi eredményeinket, és papírra vetettünk közeli és távolabbi terveinket is.
Eredmények számokban
Kezdeti óvatos terveinket bőven túlszárnyaltuk. 10 állandó gyerekünk van: 2 nagycsoportos óvodás, 6 normál 1-2. osztályos és 2 sajátos nevelési igényű gyerek. Mindannyian hátrányos helyzetű, a helyi családsegítő által támogatott, és a tanítóik által fejlesztésre ajánlott gyerekek.
9-10 állandó önkéntesünk van, köztük tapasztalt pedagógus, fiatal pszichológus egyetemista, színész, kommunikációs szakember, tájépítész, segítő munkában vagy képzőművészetben jártas, több gyakorló anyuka és nagymama.
Adminisztráció és szakmai háttér
Kialakítottuk a foglalkozások állandó menetrendjét, minden foglalkozás előtt részletes tematikát és programtervet készítünk, nyilvántartást vezetünk a gyerekekkel kapcsolatos tapasztalatokról, foglalkozásaink megtervezésekor figyelembe vesszük az iskolaérettséget jelző mutatókat, minden héten saját készítésű és gyűjtésből származó, a gyerekek képességeire szabott feladatlapokkal, készségfejlesztő játékokkal, kézműves és szabadtéri foglalkozásokkal készülünk.
Motiváció
A gyerekek szeretnek hozzánk járni. Ám gyerekek lévén a velünk töltött időt sokszor inkább játékra, mint tanulásra fordítanák. A távolabbi célok kitűzése mellett igyekszünk eléjük elérhetőbb célokat is állítani. A nemrég bevezetett mitovációs rendszerünkkel, azaz a Jóság Kuponokkal az együttműködő, aktív részvételt díjazzuk. A motivációs rendszerről itt írunk a honlapunkon:
Személyre szabott fejlesztés kezdetei
Elég pontos képpel rendelkezünk arról, hogy kinek, milyen elmaradásai, iskolai, lelki problémái vannak. Célirányosan haladunk velük, egyénre szabott foglalkozásokat, feladatokat hozunk nekik. Ha ezt az irányt tudnánk intenzívebben képviselni, igazi változást érhetnénk el a gyerekek életében. Hogy mitől lehet intenzívebb, arról is hamarosan szót ejtünk.
Hogyan tovább?
Szeretnénk még intenzívebb, sokszínűbb fejlesztést nyújtani a meglévő gyerekeknek, és szeptembertől szeretnénk még több gyereket elérni. Mindehhez az alábbi fejlesztéseket tervezzük, és keressük hozzá támogatóinkat, segítőinket.
Saját helyet szeretnénk
Olyan termet, helyiséget keresünk Pécelen, ami csak a miénk. Ahol állandóan tárolhatjuk a fejlesztő játékokat, kézműves kellékelet, amit dekorálhatunk, amit a gyerekek is magukénak éreznek.
Intenzívebbé tennénk a gyerekek fejlesztését
A heti egy alkalmas foglalkozás rendszeres megtartása óriási eredmény, ám valódi változást elérni csak heti több foglalkozással, időnként hétvégi fejlesztő programok szervezésével lehetne. Ehhez saját helyiségre van szükség elsősorban, több önkéntesre, akik akár több hétköznap délután is igazi mentorként kísérik a gyerekeket a fejlődés útján.
Kitágítanánk a világot a gyerekek számára
A hozzánk járó gyerekek többsége még Pécelről sem jutott ki. Szeretnénk őket kulturális programokra, állatkertbe, sportolni vinni. Ehhez belépőjegyekre, vonatjegyre vagy pénzre van szükségünk, illetve önkéntes segítségre.
Segítő szakembereket szeretnénk bevonni
A gyerekeink problémái csak részben iskolaiak. Többségük súlyos pszichológiai problémákkal küzd, mozgás- és/vagy beszédfejlesztésre van szüksége. Fontos lenne, hogy ezek megoldásában segítő szakemberek támogassanak minket. Ahhoz, hogy ezt rendszeresen és hosszú távon meg tudjuk tenni, állandó önkéntes szakemberekre és/vagy pénzre van szükségünk az ő foglalkoztatásuk érdekében.
Ha szeretnél esélyt adni hátránnyal induló gyerekeknek, kérjük támogasd saját eszközeiddel a Varázskulcs Közösség munkáját! Ha tudsz olyasvalakit, aki szintén megtenné, kérjük oszd meg vele bejegyzésünket, vagy küldd el nekünk az elérhetőségeit!
A Varázskulcs Közösség támogatásának lehetőségeiről itt találsz több információt:
Az önkéntes lehetőségekről itt írtunk bővebben:
A Facebookon itt találsz meg minket:
Pénzadományokat ide várunk:
Varázskulcs Egyesület - OTP 11708104-21453867-00000000

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr6412385413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása