Minden gyerekben ott a lehetőség, hogy boldog, teljes életet éljen.

Varázskulcs Közösség

Az első támogatások öröme és hatása

2017. november 05. - mentatea

img_3545.JPG

Az első doboz mesekönyv, az első 15 ezer forint, az első ingyenes nyújtott szolgáltatás. Nekünk óriási örömet okozott és erőt adott, amikor először megtapasztaltuk, hogy magunkon kívül más is hisz a munkánkban. Amikor először megtapasztaltuk, hogy nem vagyunk egyedül, vannak segítőink ezen az úton. Nekik, az első támogatóknak köszönjük, hogy már az első évben sem hagytak minket egyedül. Ezekről az elsőkről szól az alábbi beszámoló.

Az első és legfontosabb segítséget a Péceli Önkormányzattól kaptuk. Az, hogy ingyen használhattunk egy nagyszerű termet a Művelődési Házban óriási lökést adott nekünk. Enélkül talán el sem tudtuk volna kezdeni.

Az első tárgyi adományok az ismerőseinktől érkeztek. A Közösség megalapításának hírére családtagok és barátok, illetve maguk az önkéntesek hozták el jó állapotban lévő, de már használaton kívüli fejlesztő játékaikat, színezőket, mesekönyveket, fejlesztő füzeteket, iskolai eszközöket, íróeszközöket. Azóta is megtalálnak minket kedves barátok, hogy játékokkal, könyvekkel és iskolaszerekkel segítsék a munkánkat. Mindezeken kívül az első félévben az önkéntesek saját pénzből finanszírozták a szükséges eszközöket, nyomtatást.

Az első magánadomány 15 ezer forint volt, aminek nagyon örültünk. Fejlesztő feladatlapokat, kártyákat nyomtattunk belőle. Ezzel alapoztuk meg a motivációs rendszerünket is: ebből készültek az első jóság kuponok, ebből vásároltuk az első ajándékokat azoknak, akik több foglalkozáson is jól viselkedtek, betartották a közösség szabályait.

Az első szolgáltatásként nyújtott támogatást a Péceli Kenyérgyártól kaptuk. Minden héten friss, puha péksütemények uzsonnára! Óriási örömet szereztek ezzel a gyerekeknek. Aztán a Kistáltos Póniklubtól is szolgáltatást kaptunk támogatásként. Hozzájuk ingyen mehettünk lovas foglalkozásokra, többek között ez volt a nyári táborunk egyik programja.

Az első nyári táborunkat egyébként az egyik önkéntesünk magánadományából valósítottuk meg. Ebből tudtuk fizetni az étkezést, a Vasúttörténeti parkba a belépőt és az útiköltséget.

Aztán érkezett egy komolyabb támogatás a Pécel Ifjúságáért Alapítványtól. Ebből a második tanévet úgy tudtuk elindítani, hogy új, fejlesztő programokkal - meseterápiával és interaktív miniszínházi előadásokkal - színesíthettük, bővíthettük a meglévő foglalkozásainkat. Ezek végigkísérik az egész tanévet, havonta legalább egy, de inkább két alkalommal jelentenek plusz programot a gyerekeknek. Ebből a támogatásból fejlesztettük a tárolási lehetőségeinket is. Idén szeptember óta nagy, átlátszó dobozokban tartjuk az írószereket, fejlesztő és kézműves eszközöket. Így sokkal áttekinthetőbb, használhatóbb az eszköztárunk.

img_3544.JPG

További magánadományokat is kaptunk. Az egyik önkéntesünk a születésnapjára kérte a barátaitól, hogy ajándék helyett a Varázskulcs Közösségnek adományozzanak. Szeptemberben pedig a Varázskulcs Közösség első évét bemutató teadélutánon is kaptunk támogatást. Ezek egy részét, az adománygyűjtést, önkéntes toborzást szolgáló anyagok, illetve a gyerekfoglalkozások fejlesztő feladatlapjainak nyomtatására költöttük. De igyekszünk nagyon takarékosan bánni minden forinttal, és a lehető legtöbb tervünket saját eszközeinkkel, saját pénzen vett eszközökkel megvalósítani. Így néhány közeljövőben tervezett ötletünket is ebből tudjuk még megvalósítani. Szeretnénk a gyerekeket még egy-két társasjátékkal meglepni karácsonyra. Ezen kívül tanulunk egy kis mesejátékot a gyerekekkel, amit a szülőknek és családtagoknak adnak majd elő. Ennek jelmezeihez, díszleteihez szükséges eszközöket, valamint az előadáson a vendégeknek és szereplőknek kínált szörpöt és süteményeket is ezekből a magánadományokból finanszírozzuk majd.

Igyekszünk tehát fokozatosan fejlődni, lépésről-lépésre haladni. Ugyanakkor nemcsak élünk a lehetőségeinkkel, hanem igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni belőlük, megsokszorozni a legkisebb támogatás hatását is. Látjuk, hogy a támogatás az eredményeinktől is függ. Így a legjobb, amit tehetünk, hogy sokat és jól dolgozunk a gyerekekkel, igyekszünk szép eredményeket elérni velük. Így a támogatóink látják, nem hiába fektették belénk a bizalmat. És reményeink szerint mindez hozza magával az újabb támogatókat és támogatásokat, hisz szeretnénk még több eredményt elérni, a gyerekekkel és még több gyerekkel eredményeket elérni.

Köszönjük tehát az eddigieket és az ezutániakat! Minden erőnkkel azon vagyunk és leszünk, hogy megtérüljön a belénk vetett bizalom.

img_2397.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr8613185486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása