Minden gyerekben ott a lehetőség, hogy boldog, teljes életet éljen.

Varázskulcs Közösség

Máris kapukat nyitott a Varázskulcs

2016. október 03. - mentatea

img_1453.JPGHálás, fáradt, jókedvű és az eddigieknél is lelkesebb volt a Varázskulcs Közösség csapata az évnyitó foglalkozás után. Megindító volt az első találkozás a gyerekekkel, akik a foglalkozás végén egyhangúan jelentették ki, hogy legközelebb is jönni szeretnének. Igyekeztünk is elvarázsolni őket. A tanulást teljesen mellőztük az első alkalommal, csak a játék töltötte ki a délutánt. Fontunk barátság karkötőt, mindenki kiszínezhette a saját Varázskulcsát, csocsóztunk, pókfociztunk, lepedőfociztunk, kötelet húztunk, aszfaltra rajzoltunk, mocsárjárást, Twistert játszottunk. Volt finom uzsonna szendvicsekkel, süteményekkel és szörpökkel.

 A varázslat persze sok munkából és komoly összefogásból született. Az önkéntesek mindent beleadtak az első alkalomba: süteményt sütöttek, szendvicset és szörpöt készítettek, megmozgatták a helyi vállalkozókat adományért, előkészítették és vezették a foglalkozásokat. A helyszínünk is csodálatosan "vizsgázott". Ezúttal belaktuk a Lázár Ervin Városi Könyvtár auláját, sőt az udvarát is részben. Mindenki nagyon kedves és együttműködő volt nekünk. Nagy biztonságot jelent nekünk, hogy ilyen jó helyen tarthatjuk a foglalkozásainkat.

img_1443.JPGSokat dolgozott az első alkalom sikeréért a Szemere Pál Általános Iskola csapata is. Vezetők, tanítók és a titkárság munkatársai segítettek nekünk abban, hogy megtaláljuk, elérjük azokat a gyerekeket és szüleiket, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásunkra.

Hálásak vagyunk a gyerekek szüleinek, akik bizalommal vannak irántunk. Azon leszünk, hogy megszolgáljuk a bizalmat, és segíthessünk a gyerekeiknek sikeresebbnek lenni az iskolában, kiegyensúlyozottabbnak az életben.

 A gyerekek, akik hozzánk járnak sokfélék, a legkülönbözőbb történetekkel a hátuk mögött. Többféle támogatásra van szükségük, hogy javuljanak az esélyeik a teljes életre. Van, akinek a tanulásban, másnak szocializációs képességekben, érzelmi téren, a kulturális kompetenciák elsajátításában vagy épp mindegyikben szükséges, hogy segítsünk. Szerencsére mi, önkéntesek is sokfélék vagyunk, sokféle képességgel és tapasztalattal, így tudunk alkalmazkodni a gyerekek egyéni szükségleteihez. Mert ez a legfőbb célunk: egyenként megismerni a hozzánk forduló gyerekeket, egyedi megoldásokat keresni a problémáikra, és segíteni nekik megfelelni azoknak a mindenki számára egyforma követelményeknek, amelyeket az iskolarendszer támaszt velük szemben.

fullsizerender.jpgEzen a héten már kezdődik az igazi munka. Számos készség- és mozgásfejlesztő, tanulást támogató, ismereteiket bővítő játékos feladattal, játékkal, programmal készülünk a következő hónapokra. Ezekről, az eredményeinkről és tapasztalatainkról itt fogunk beszámolni.

Nagy munka vár ránk, ám az első alkalom sikere sok erőt ad hozzá. Reméltük, hogy a terveink jók, de nem számítottunk rá, hogy ennyire bejönnek. Ez csak úgy történhetett meg, hogy már az elején egész komoly összefogás alakult ki a Közösség körül önkéntesekből, segítőkből, támogatókból, együttműködőkből.

 Mindannyiuknak köszönjük, hogy velünk vannak! Bízunk benne, hogy kitart, sőt egyre növekszik a támogatók és segítők köre, hogy sokáig és lehetőség szerint több gyereknek is segíthessünk.

Még több kép az évnyitóról a Facebookon. Kövess minket ott is!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr2411762489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása