Minden gyerekben ott a lehetőség, hogy boldog, teljes életet éljen.

Varázskulcs Közösség

Rosszalkodni szabad

2016. szeptember 23. - mentatea

Beszélget az órán, szaladgál a folyosón, bebújik a pad alá, ha kérdezik, tanítási idő alatt eszik, énekel, dühében kiabál... Megannyi "rosszaság", ami miatt elmarasztalás jár az iskolában. Azok a gyerekek, akiknek sok ilyen van a rovásán, na ők a "rossz" gyerekek. Akármekkora türelemmel is áll hozzájuk a tanítójuk, mégis egyre erőteljesebb rajtuk a bélyeg, amit nagyon nehéz lemosni.

fekvo_gyerekek.jpg

A Varázskulcs Közösségben lehet beszélgetni foglalkozás közben, lehet a szőnyegen hasalni, asztal alá bújni. Lesz tere a kiabálásnak, éneklésnek, szaladgálásnak, ugrabugrálásnak. Lehet festeni, pacsmagolni, de lehet durcásan félrehúzódni is. Lehet szomorúnak lenni, dühösnek és kétségbeesettnek, de kitörően jókedvűnek is.

Itt izgalmasak lesznek a feladatok. A sok összeadás és kivonás helyett kockákkal, babszemekkel és üveggolyókkal játszunk. Rajzolunk, ragasztunk, gyurmázunk, alkotunk, énekelünk, táncolunk. Lesznek vendégeink. Még idén lehet kutyát és hangszert is simogatni, de a többi még legyen meglepetés. :-)

Nálunk nem a gyerekek kapnak házifeladatot, hanem a szülők. De nem kell megijedni, nem lesz nehéz! Arra szolgál, hogy a szülők is tudják, mivel foglalkozunk, hogyan haladunk.

Mi így tanulunk majd. Hogy ők is lehessenek "jobbak". Iskolai mércével mérve is.  

Európában egyébként vannak olyan állami iskolák, ahol rendszerszinten is lehet "rosszalkodni". Például Finnországban. IDE kattints, ha szeretnéd tudni, mlyen ott egy iskola!

Lehet, hogy nem is a gyerekeket kellene megváltoztatni, hanem az iskolát?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr6911737815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása